друкувати


Контроль за ДПЗКУ можуть віддати «Батьківщині» в обмін на голосування за бюджет – джерело

11 листопада 2020, 10:45

ДПЗКУ може стати розмінною монетою через голосування за бюджет 2021 року: внутрішній розкол у партії «Слуга народу» підштовхує лідерів до пошуку голосів для голосування за бюджет в інших фракціях, зокрема в «Батьківщині». Про це розповіло джерело AgroPolit.com в уряді.

За словами нашого джерела, через ці домовленості у вищому керівництві ДПЗКУ вже відбулися кадрові зміни з подачі депутатів «Батьківщини» (зокрема, Вадима Івченка) – на посаду в.о. заступника прийшов колишній очільник «Ліктрави», екс-депутат облради цієї політсили Андрій Власенко.

Наш співрозмовник нагадав, що рівно рік тому Юлія Тимошенко просувала своїх людей на ряд посад, серед них була і компанія ДПЗКУ, у відповідь обіцяла повну підтримку «Батьківщини» при голосуванні в Раді. Закінчилося це публічними «розборками» з президентом Зеленським та переходом Юлії Володимирівни в опозицію.

Кандидат на ДПЗКУ тоді від «Батьківщино» був Власенко Андрій (колишній депутат від БЮТ в Миколаївській облраді). На той час він був радником очільника МЕРТУ Тимофія Милованова по компанії ДПЗКУ. Через вихід скандалу в публічну площину його так і не призначили на посаду. Але рівно через рік, після розвалу єдності «Слуги народу» в парламенті, виникла необхідність «збору голосів» в переддень голосування за бюджет. Тут Тимошенко знову включилася в торг і зажадала ДПЗКУ і ще 2 міністерства: екології та агро. Натомість пообіцяла 19 голосів. Поки домовилися тільки за ДПЗКУ. В результаті Власенко був швидко призначений в.о. заступника голови правління ДПЗКУ», – говорить наш співрозмовник.

Народний депутат України від ВО «Батьківщина», член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Вадим Івченко прокоментував для AgroPolit.com ситуацію з призначенням в.о. заступника керівника ДПЗКУ Андрія Власенка.

Я б не хотів коментувати нісенітниці з приводу кадрової політики Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства. Є чинний міністр, який відповідає і за кадрову політику, і за політику міністерства в цілому, в тому числі і за АПК та всі підприємства, які входять до структури. тому саме він вирішує. кого призначити на ту чи іншу посаду. Що стосується «моїх людей», я скажу так – я був ініціатором постанови про звільнення міністра Петрашка з посади. У мене є інші погляди на розвиток аграрного сектору та економіки в цілому. Я їх публікував у своїх блогах. З очевидних причин я майже рік не спілкувався з міністром і заяви про мій вплив на його рішення дуже сильно перебільшені», – заявив Вадим Івченко.

Нагадаємо, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України видало наказ про початок здійснення позапланового внутрішнього аудиту діяльності державного підприємства «Укрліктрави».