друкувати


В Україні продовжили терміни збору документів на програму держпідтримки

11 листопада 2020, 09:27

До 15 листопада триває збір документів від підприємств, у тому числі свиногосподарств, на часткове відшкодування вартості будівництва тваринницьких об’єктів. Цьогоріч термін введення об’єктів у експлуатацію і збору документів продовжено до 31 жовтня і 15 листопада відповідно, повідомляє пресслужба Асоціації «Свинарі України». 

«Продовження терміну введення в експлуатацію за зверненням аграрних асоціацій, у тому числі Асоціації "Свинарі України", ініціювало Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Слугувало цьому реформування Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ), у наслідок якої підприємства не могли вчасно зареєструвати дозволи на введення в експлуатацію», – йдеться в повідомленні.

Також, у результаті тісної співпраці Ірини Король, нової очільниці ДАБІ, та Мінекономіки була створена робоча група у рамках якої розглядалися онлайн-звернення підприємств щодо індивідуальних проблем з оформленням документів.

Таким чином прикладено максимум зусиль, аби можна було вчасно подати усі необхідні документи і стати учасником програми держпідтримки», – зауважили у АСУ.

Нагадаємо, що у МЕРТ розповіли деталі створення єдиного реєстру отримувачів державної підтримки.