друкувати


Наслідки президентства Байдена для України мають довгостроковий характер, – експерт

11 листопада 2020, 07:30

Після перемоги Джо Байдена на президентських виборах в США у короткостроковій перспективі (перше півріччя наступного року) не варто очікувати якихось коливань (позитивних чи негативних) по лінії відносин наших держав. Про це заявив експерт з інвестиційної політики, депутат 8-го скликання Владислав Голуб у матеріалі на АgroРolit.com.

«В короткостроковій перспективі (перше півріччя наступного року) не варто очікувати якихось коливань (позитивних чи негативних) по лінії відносин наших держав. Обумовлено це тим, що 46 Президент США офіційно набуде своїх повноважень тільки 20 січня 2021. До цього буде працювати, так звана, Transition Team, яка буде складатися з представників діючого Президента та новообраного. Перше півріччя 2021 року піде на формування внутрішньої команди. Нагадаю, що Президент США є очільником виконавчої гілки влади. І тут важливими для нашої держави будуть три постаті в структурі державної влади – Державний Секретар США, Міністр оборони США (United States Secretary of Defence) та Радник Президента США з безпеки», – вважає Голуб.

Він зазначив, що очевидно, після втручання свідомо чи несвідомо деяких представників діючої та минулої влади у вибори Президента США, особливо в частині сімейного аспекту, не виключаю, що Президент Байден має певну образу, що може в свою чергу відігратися на відносинах наших країн.

Найбезболісним варіантом для України буде те, що деяким таким представникам просто відкличуть та анулюють їх 10-річні візи до США (в такому розвитку подій я переконаний). Тут варто ще раз зазначити, що не треба ніколи державним мужам нашої держави в будь-який спосіб втручатися у виборчий процес інших держав. Ми ніколи не будемо суб’єктами внутрішньополітичних відносин в США, але такі дії не пройдуть безнаслідково на зовнішньополітичному векторі», – вважає експерт.

Більше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що AgroPolit.com проаналізував, як це позначиться на Україні та загалом агросекторові обрання на посаду президента США Джо Байдена.