друкувати


Як позначиться на Україні та світові призначення Джо Байдена президентом США?

10 листопада 2020, 09:21

AgroPolit.com уже писав про різницю у відношенні до України обох кандидатів за президентське крісло в США. Наразі пропонуємо детальніші оцінки українських експертів про те, що означає заміна Дональда Трампа на Джона Байдена для України та загалом світової політики. Про це читайте у матеріалі на АgroРolit.com.

Ми також пропонуємо власне точку зору самого Байдена на те, що він пообіцяв під час своєї виборчої компанії зробити для нашої нації як президент США, а також – які його погляди на розвиток АПК. 

«Я зроблю Україну пріоритетом американської зовнішньої політики. В частині оборони, я надам більше воєнної підтримки, включаючи зброю, щоб посилити здатність України захищатися. В економічній сфері я працюватиму, щоб збільшити прямі західні інвестиції і підтримку української енергетичної незалежності від Росії, особливо якщо Nordstream II буде побудований у найближчий рік, бо це проект ставить під загрозу доступ України до російського газу», – заявив Байден.

Деталі – за посиланням.

Нагадаємо, AgroPolit.com проаналізував, як вибори нового президента США, третьої частини Сенату (верхня палата Конгресу) та загалом всієї Палати представників (нижня палата) вплинуть на всю геополітику та Україну зокрема.