друкувати


У ДПЗКУ розповіли про ситуацію із виконанням форвардних програм

7 листопада 2020, 08:30

На відміну від приватних трейдерів, у державних проблем з виконанням контрактів немає. Адже головна відмінність умов їхніх контрактів від приватних  – остаточний розрахунок за ринковою ціною по факту поставки аграрієм продукції. Про це повідомив виконуючий обов'язки голови правління ДПЗКУ підприємства Василь Коваленко, йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

«ДПЗКУ займається укладанням договорів поставки зерна майбутнього врожаю, що відрізняються від класичних форвардних контрактів – остаточний розрахунок з товаровиробником здійснюється по факту поставки законтрактованого товару за ринковою ціною, що діє на момент поставки товару, а не за фіксованою ціною на момент укладання як в класичному форвардному контракті. Наразі в ДПЗКУ товаровиробники майже повністю здійснили поставки всього законтрактованого товару у вигляді зерна пшениці та зерна ячменю та тривають поставки кукурудзи 3 класу», – прокоментував він.

За його словами, в рамках програми закупівлі зерна майбутнього врожаю 2020 року було законтрактовано 109 460 т зернових, з яких вже здійснено поставку зерна пшениці 2-4 класів в кількості 65 855 т, зерна ячменю 3 класу в кількості 9143,5 т та кукурудзи 3 класу в кількості 10 865, 5 т.

В теперішній час триває поставка  кукурудзи 3 класу, а саме до 01.12.2020 року повинні бути поставлені залишкові партії кукурудзи до досягнення всього законтрактованого обсягу товару в рамках проведеної програми 2020 року», –  підкреслив Коваленко. 

Тож ми бачимо цю різницю між державними і приватними трейдерами в умовах контрактів. Тому в силу теперішніх умов у державних трейдерів непогані шанси збільшити свою присутність на зерновому ринку України.  

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, у Мінекономіки повідомили, що усі чинні зобов’язання за форвардними контрактами мають бути виконані.