друкувати


Землеробство в Україні стає все більш ризикованим, — міністр захисту навколишнього середовища

6 листопада 2020, 15:00

Через кліматичні зміни, що відбуваються в країні і в світі, землеробство в Україні стає дедалі більш ризикованим. Про це в інтерв'ю Уніан заявив міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський.

На думку глави відомства, однією з найгостріших проблем сьогодні є незворотність кліматичних змін, які людство не зможе зупинити.

«Цей процес, на жаль, ми можемо тільки стримувати, але не зупинити. Треба зосередити максимальні зусилля на всіх рівнях влади і суспільства», — сказав він.

Абрамовський зазначив, що навколо багато скептиків, які не вірять у руйнівний ефект, який чинить на економіку зміна клімату. Зокрема, вже змінюються галузі народного господарства, а землеробство стає дедалі більш ризикованим.

Навколо багато кліматичних песимістів, які не розуміють небезпеки руйнівних процесів, що відбуваються, і до чого це може призвести. Уже призводить: змінюються цілі галузі господарства, наприклад, зона ризикованого землеробства просувається дедалі більше на північ», — пояснив міністр.

Нагадаємо, зрошення земель в Україні розвинене менше ніж на 20%.