друкувати


Оприлюднено схему розкрадання земель державної власності

5 листопада 2020, 07:30

Земельні корупційні схеми було започатковано ще в перші роки незалежності України, але узаконилися, вдосконалилися та відшліфувалися вони, ставши надзвичайно масштабними, в часи прем’єрства В. Януковича. Про це розповів Михайло Апостол, радник міністра МВС України, інформує Zemelka.ua.

«Так започатковувалося розкрадання земель держвласності. Я про це та десятки інших фактів пишу понад п'ять років. Але ніхто так і не хоче рубати курку, яка несе золоті яйця», — пише він.

Схеми діють і сьогодні, завдаючи непоправних мільярдних втрат українській державі.

«Розкажу про одну схему, яка живуча в сьогоденні та є намагання в багатьох можновладців це продовжити», — наводить він приклад.

Ще 15 жовтня 2004 р. Кабміном видається Розпорядження 757-р «Про передачу дослідних господарств Української академії аграрних наук до сфери управління Мінагрополітики».

Робилося ніби для розпаювання і надання цих земель працівникам і жителям сіл, на території яких розташовувалися ці землі. Мова іде про 24151 гектар. Всього так передано, попередньо забравши в НААН, понад 300 тисяч га найкращих, неоціненних чорноземів.

Для інформації: ніхто розпайовувати й не збирався, як і не думає зараз. Тим більше ніхто точно не знає, хто користується цими землями», — підкреслює Михайло Апостол.

Точно відомо що :

І таких земель мільйони гектарів.

Звичайно, порядок тут можна навести, якби була на те політична воля. Але наперед можу припустити, що в цій аграрній, унікальній шахрайській історії можуть спливти прізвища відомих в Україні земельних агробаронів, які зацікавлені в існуванні цих, та можливо інших схем. Непочатий край роботи», — підсумовує Михайло Апостол.

Нагадаємо, названо причетних до розкрадання 5 млн га державної землі.