друкувати


Тарас Кутовий не хоче думати про великих аграріїв

26 липня 2016, 13:18

Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий не бачить підстав для підтримки великих підприємств. Про це він повідомив в інтерв'ю "Нововое время"

На його думку, великі компанії не входять до переліку тих, хто потребує державної допомоги.

"Звісно, великі підприємства ― це добре. Це представленість України на зовнішніх ринках, продуктова безпека. Але вони мають пам'ятати, що в доповнення до власних великої праці та здобутків держава їм багато допомагала. Сьогодні час допомогти тим, хто цього потребує, а великим забезпечити прийнятні ринкові умови", ― вважає Кутовий.  

Втім поки що фермери,якими так опікується міністр, так і не  отримали обіцяної підтримки. Лише ― на словах. більше того наразі повна неясність з тим, за якими правилами житиме агросектор з 1 січня 2017 року. Це  стало  причиною "бунту" аграріїв проти дій влади. Відтак, аграрні асоціації нещодавно звернулися до прем'єр-міністра з пропозицією зустрітися, бо уряд "глухий" до їхніх прохань щодо оподаткування  на 2017 рік, а голова Аграрної партії  України  (АПУ) Віталій скоцик назвав Тараса Кутового популістом, бо Мінагрополітики розробляє програму розвитку галузі без залучення учасників ринку. За словами  Віталія Скоцика, проект нового бюджету буде формуватися на основі необдуманої податкової системи. А це означатиме стрімкий спад у аграрній сфері. і, як наслідок, ― подальше падіння всієї економіки України. А це, на думку голови АПУ, ― біда, бо "агросектор сьогодні це 41 % ВВП".