друкувати


Названо наслідки результатів виборів у США для України

4 листопада 2020, 08:00

Вибори нового президента США, третьої частини Сенату (верхня палата Конгресу) та загалом всієї Палати представників (нижня палата) вплинуть на всю геополітику та Україну зокрема. Про це у блозі на AgroPolit.com повідомила головний редактор видання Наталія Білоусова.

Якщо зберігається Дональд Трамп?  Історія його поведінки з Україною нам знайома. Які загальнополітичні та економічні наслідки його президентства для нас? Їх як мінімум три:

Якщо буде Джо Байдет? Все залежатиме від того, чи «проковтне» всю негативну повістку денну з подачі України щодо його сина і корупційних звинувачень. Паралельно зросте прямий політичний вплив на Україну, що закріпить тенденцію часів президента Обами. 

Але навіть якщо не проковтне, то треба пам’ятати: в США окрім президента є й інші інститути влади, а в офіційній політиці сповідується правило «дотримання заданого попередниками курсу». Це стосується й України. Щодо важливості нашої країни для США, то республіканці і демократи солідарні – ми є однозначно є у їхньому фокусі. Хоч і не в першій лінії по важливості.

Детальніше читайте за посиланням.