друкувати


Подання про неконституційність ринку землі розглядатимуть нескоро – заява

3 листопада 2020, 09:50

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія зустрівся з очільником Конституційного суду Олександром Тупицьким і той запевнив, що Суд не планує найближчим часом розглядати подання народних депутатів про неконституційність закону про землю. Про це нардеп повідомив журналістам Суспільного.

«Він (Тупицький – ред.) спростував інформацію про те, що зараз відбувається «зрадоподібне» засідання про землю. Це черговий процес про землю, який триває вже декілька місяців. І ще буде низка засідань. Вони не розглядали землю, вони розглядали статті, пов'язані з ринком землі. Саму землю вони зараз не розглядають і найближчим часом, як повідомив пан Тупицький, не будуть розглядати», — зазначив Давид Арахамія.

Арахамія наголосив, що просив Тупицього проводити розгляд «у максимально відкритому режимі», щоб народні депутати мали змогу почути думку всіх суддів і юридичні аргументи, які у них з’являються.

Щодо питання конституційності закону про мову, голова КСУ повідомив, що його планують розглянути найближчим часом і зазначив, що судді «добре розуміють, яка зараз температура в суспільстві».

Окрім того, голова КСУ пообіцяв депутату, що залучатиме до роботи міжнародних партнерів, «щоб не було зайвих звинувачень».

Нагадаємо, 2 листопада Конституційний суд України планував розпочати розгляд питання про ринок землі.

Про наслідки скасування земельної реформи КСУ читайте у блозі за посиланням.