друкувати


МЕРТ планує скоротити бюджети основних програм держпідтримки аграріїв за 2020 рік

1 листопада 2020, 09:36

МЕРТ планує скоротити бюджети основних програм держпідтримки аграріїв за 2020 рік. Про намір перерозподілити кошти з основних напрямків та напрямок компенсацій на придбання сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва повідомив міністр економрозвитку Ігор Петрашко

Розповідаючи про результати освоєння напрямку програми про держпідтримку аграріїв на 2020 рік як «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» Ігор Петрашко повідомив, що на наступному етапі є сенс профінансувати її за рахунок скорочення коштів у інших напрямках програми.

«Аграріям вже компенсовано майже 1 млрд грн за купівлю вітчизняної сільгосптехніки і обладнання. Ми очікуємо, що обсяг компенсації за заявками по цій програмі перевищить запланований ресурс, тому Мінекономіки вже ініціювало відповідні зміни щодо перерозподілу коштів з інших програм. Позиція міністерства в тому, щоб задовольнити потреби усіх сільгоспвиробників, які подали документи на держпідтримку», – сказав Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

За бюджетною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» у 2020 році передбачено 1 млрд грн. Ці кошти вичерпано. Окрім напрямку на придбання техніки ще передбачено такі:

Що стосується напрямку програми Часткова компенсація вартості с/г техніки та обладнання вітчизняного виробництва, у 2020 році на неї передбачено 437 млн грн. Ще 565,9 млн грн – це повернення боргу за 2019 рік, яке було здійснено станом на кінець жовтня. Сумарно досягається цифри на рівні 1 млрд грн, про який заявив міністр Ігор Петрашко.  

Рейтинг аграрних міністрів за роки незалежності України

Детально про реалізацію програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» читайте у аналітиці Держпідтримка аграріїв-2020. Скільки кому дісталося. Там досліджено, скільки покрили боргів за напрямками 2019 року, які строки передбачено для подання документів для участі програми та стан виконання кожного з напрямку у 2020 році.