друкувати


Біогаз, палети та сонячна енергетика — майбутнє вітчизняної біоенергетики

26 липня 2016, 08:44

В України є три потенційні напрямки розвитку вітчизняної біоенергетики ― це виробництво біогазу, палетів та розвиток сонячної енергетики. Таку думку у коментарі AgroPolit.com висловив виконавчий директор німецької неурядової організації «GermanWatch» Крістоф Бальс.

Є декілька напрямків. По-перше, Україні потрібно використати потенціал біогазу як замінник традиційному газу”, ― вважає Бальс.

Він наголошує, що станції з виробництва біогазу доречно будувати біля трубопроводів, в які можна буде закачувати газ після переробки біомаси. Бальс прогнозує, що протягом 10 років біогаз ставатиме рентабельнішим і Україна може отримати з цього користь.

“Други­й напрямок ― виробництво палетів, ― додає експерт. ― Третій напрямок ― поєднання сільського господарство з розвитком сонячної енергетики”. Завдяки новим технологіям, відзначає експерт німецької НУО, сільськогосподарські рослини можна вирощувати в тіні сонячних панелей, тому значні площі будуть використовуватися за подвійним призначенням.

Наостанок, наголошує Бальс, АПК може вирощувати рослини, які використовуватимуться в будівництві як ізоляційний матеріал.

Крістоф Бальс у коментарі AgroPolit.com також наголосив, що європейські інвестори зацікавлені вкладати гроші в українські потужності АПК та біоенергетики. Однак, застерігає він, є декілька пересторог: “Це ― корупція, фінансова нестабільність та питання Сходу”.

Олександр Ярощук, AgroPolit.com