друкувати


ДПЗКУ впроваджує пільговий період на зберігання зернових та олійних культур

30 жовтня 2020, 09:35

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) з метою підтримки сільгосптоваровиробників впроваджує пільговий період на зберігання зерна пізніх зернових та олійних культур. Про це повідомляє пресслужба ДПЗКУ. 

«Враховуючи  складну економічну ситуацію в Україні в цілому та в агропромисловій галузі, зокрема, ми, як лідер на ринку зберігання зернових, прийняли рішення підтримати сільгоспвиробників та запровадили пільгове зберігання зернових та олійних культур на філіях корпорації. Сподіваємось, що це стане суттєвою підтримкою для аграріїв, допоможе їм заощадити кошти і краще підготуватись до наступної посівної», – зазначив в.о. голови правління корпорації Василь Коваленко.

На період пільгового періоду плата за зберігання не нараховуватиметься протягом 60 днів. Пільги розповсюджуються тільки на послугу зі зберігання зерна.

Державна продовольчо-зернова корпорація України є лідером серед операторів ринку зберігання зернових та олійних культур в Україні, володіючи елеваторними потужностями в обсязі 3,75 млн. тонн та має найбільш розгалужену мережу філій в Україні.

Нагадаємо, що зерновому ринку пропонують встановити законом мінімальні закупівельні ціни на зернові.