друкувати


Аграріям послабили умови виконання форвардних зернових контрактів

29 жовтня 2020, 09:27

Мінекономрозвитку спільно з депутатами, аграріями та трейдерами  розробило меморандум (і додаток до нього) дій для вирішення ситуації з невиконанням форвардів по зернових для агросектору. AgroPolit.com отримав ці два документи з власних джерел і ми пропонуємо ознайомитися з ними за посиланням.

Одним з пунктів додатку до тексту меморандуму йде умова про те, що покупець (трейдер) погоджується додати наступне формулювання до контрактів: «Сторони, які здійснюють продаж сільськогосподарської продукції – Продавці, будуть здійснювати всі можливі заходи для виконання умов форвардних контрактів; Сторони, які здійснюють купівлю сільськогосподарської продукції – Покупці, погоджуються додати наступне формулювання до контрактів: загальна кількість Товару: XXX тонн +/-10% за вибором Продавця».

До цього Доповнення застосовуються Статті 5 та 6 Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України і учасниками зернового ринку у 2020/2021 маркетинговому році від «1» липня 2020 року.

Детальніше з текстом меморандуму між трейдерами та фермерами ви може ознайомитися тут – Деталі Меморандуму про взаєморозуміння між МЕРТ та учасниками зернового ринку щодо виконання форвардних контрактів