друкувати


Суд затвердив план досудової санації ХТЗ

25 липня 2016, 15:22

Господарський суд Харківської області задовольнив клопотання ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ) про затвердження плану санації до порушення провадження у справі про банкрутство. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Затвердити план санації публічного акціонерного товариства" Харківський тракторний завод ім. С.Орджонікідзе "до порушення провадження у справі про банкрутство, схвалений рішенням загальних зборів кредиторів, яке оформлено протоколом №1 від 09.06.2016р, Строком на 12 місяців", - йдеться в ухвалі судді Володимира Яризько, опублікованому на сайті Єдиного держреєстру судових рішень .

Суд також ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів ХТЗ.

"Мораторій поширюється на вимоги кредиторів, що виникли до затвердження плану санації", - наголошується в ухвалі суду.

Крім того, суд частково задовольнив клопотання ХТЗ про зняття арешту з майна боржника.

Як повідомлялося, на початку травня 2016-го ХТЗ заявив про проведені представниками Служби безпеки України (СБУ) обшуках на підприємстві, в ході яких було вилучено фінансові та інші важливі документи, а потім були арештовані рахунки і майно ХТЗ, а його робота фактично зупинена.

За результатами зборів кредиторів ПАТ "ХТЗ" 9 червня 2016 року було прийнято рішення про початок процедури досудової санації підприємства, також схвалений план її проведення.

В даний час тривають судові розгляди про стягнення з ХТЗ понад 400 млн грн заборгованості за кредитами, виданими в 1998 році тоді ще державному ХТЗ.

Завод випускає малі трактора потужністю 35 л / с, а також великі колісні та гусеничні трактори потужністю 150-280 л / с.

Згідно фінзвіту підприємства, в 2015 році воно отримало 218 млн грн чистого збитку проти 450 млн грн чистого прибутку роком раніше, чистий дохід скоротився на 24%, до 513,3 млн грн.