друкувати


Обсяги експорту зерна не переглядатимуть до кінця року, – Висоцький

27 жовтня 2020, 07:29

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України на даний час не виявляє серйозних причин для можливих корекцій у той чи інший бік об'єктів експорту хлібопродуктів та кукурудзи, встановлених меморандумом про обсяги експорту зерна в сезоні-2020/21. Про це на засіданні про адміністративний розвиток економіки, торгівлі та сільського господарства України заявив Тарас Висоцький, повідомляє «АПК-Інформ».

«Сьогодні ми можемо говорити про урожаї української пшениці на рівні 25 млн т, з яких приблизно 10 млн т вже експортовано. У цей час ми фіксуємо поступове заміщення активності відвантажень, зв'язків з чим визначеним меморандумом обсягу експорту пшениці в 17,5 млн. Бачимо в повному обсязі», – сказав заступник міністра.

Він також не виключає, що на тлі поточної невизначеності щодо урожаю озимої пшениці в 2021 році, у другій половині сезону даний показник, сукупність всього, додається оцінено додатково.

Щодо кукурудзи, то Мінекономіки показують, що зберігає прогноз власного виробництва в 2020/21 МР на рівні 33 млн т, це є більш точним показником, «і буде виведено до завершення її збірки, до кінця поточного року».

Таким чином, причини для перегляду занесених у меморандум об'єктів, як мінімум, до кінця року, відсутні», – резюмував Висоцький.

Нагадаємо, що Мінекономіки та учасники зернового ринку погодили граничні обсяги експорту пшениці на 2020/21 МР. 

 

.