друкувати


Пшениці нового врожаю вже залишилося близько 3,5 млн т – решту вже експортовано або законтрактовано

28 жовтня 2020, 08:25

Пшениці нового врожаю вже залишилося близько 3,5 млн т – решту вже експортовано або законтрактовано. З такою заявою виступила менеджер із розвитку бізнесу компанії Maxigrain Олена Нероба під час бізнес-форуму BRIDGES «Управління ризиками та фінансовий менеджмент агрокомпаній зернового сектора».

За її словами, по урожаю пшениці ми виходимо на середні за останні 5 років результати, проблем із цією культурою немає. Але пшениці нового врожаю вже залишилося тільки 3,5 млн т – інше вже експортовано або законтрактовано і чекає човна.

Зараз серед багатьох країн, зокрема, небагатих, ми бачимо високий зріст на низькопротеїнову і фуражну пшеницю. А ми якраз – один із топових виробників такого зерна. Ці країни в останні тижні масово оголошують тендери на закупівлю пшениці. Через те, що у нас її мало залишилося, всі розуміють, що скоро пшениця закінчиться, тож поспішають контрактувати. Ось і росте ціна», – заявила Нероба.

Детальніше про це читайте у матеріалі: Агросектор в піке – причини падіння виробництва сільськогосподарської продукції в Україні