друкувати


11 законів у сфері транспорту чекають на якнайскоріше прийняття в межах Угоди про асоціацію з ЄС

24 жовтня 2020, 10:10

Міністерство інфраструктури України продовжує роботу над імплементацією європейського законодавства у сфері транспорту. Відтак, на виконання зобов’язань у межах Угоди про асоціацію Україна-ЄС відомством було розроблено 11 базових законів та підзаконних актів у сфері транспорту, які потребують першочергового прийняття. На цьому наголосив міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час установчого засідання Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, передає пресслужба Мініфраструктури.

«В євроінтеграційному напрямі у нас є 11 законів та підзаконних актів, які необхідно прийняти найближчим часом. Серед фундаментальних, по яким ми вже очікуємо зрушень – законопроєкт «Про внутрішній водний транспорт», який зараз готується до другого читання, законопроєкт «Про залізничний транспорт» і якраз сьогодні ухвалюємо на Уряді законопроєкт «Про мультимодальні перевезення». Тому розраховуємо, що найближчим часом він буде прийнятий у Верховній Раді», – зазначив очільник міністерства.

Мінінфраструктури також продовжує роботу над приведенням до відповідності європейському законодавству законодавчих актів України у сфері перевезення небезпечних вантажів і врегулювання ринку послуг автотранспорту.

Крім цього, Владислав Криклій наголосив на важливості ратифікації Конвенції Міжнародної організації праці 2006 року про працю в морському судноплавстві.

Це важливий документ для судноплавства і моряків. Впевнений, ця ратифікація дасть суттєвий прогрес для України в євроінтеграційному напрямі в частині транспорту», – підсумував міністр.

Нагадаємо, в Україні скоротилися обсяги перевезень залізничним та автомобільним транспортом.