друкувати


У Держгеокадастрі пропонують замість здійснення безоплатної приватизації землі платити гроші

2 листопада 2020, 06:05

У Дергеокадастрі пропонують замість здійснення безоплатної приватизації землі платити гроші. Про це голова Держгеокадастру Роман Лещенко говорив у інтерв'ю AgroPolit.com.

«Ми розуміємо, що процес безоплатної приватизації землі по 2 га в одні руки перетворився на корупційний бізнес. З іншого боку, не у всіх громадах є вільна земля. Ми хочемо окремим законом затвердити механізм, коли замість 2 га с/г землі під ОСГ учасники АТО та інші категорії пільговиків отримують фіксовану грошову суму – від середньозваженої вартості 2 га землі по ринку, залежно від НГО... На мій погляд, безоплатна приватизація є докорінно неправильною, бо вона породжує лише корупцію та соціальну напругу у суспільстві. Адже якщо у вас обмежений земельний ресурс, значить, у чиновника є повноваження комусь дати землю, комусь не дати. Найкращий варіант у цій ситуації – це здати в оренду землі ОТГ, а пільговим категоріям населення громади можуть робити відповідні виплати залежно від їхніх потреб», — сказав Лещенко.

Аграрне законодавство

Нагадаємо, голова Держгеокадастру Роман Лещенко розповів про антирейдерські кроки, які планують здійснити перед запуском ринку землі в Україні.