друкувати


Роман Лещенко розповів про земельну протидію у парламенті

1 листопада 2020, 05:43

Голова Держгеокадастру Роман Лещенко розповів про земельну протидію у парламенті. Про це голова Держгеокадастру говорив у інтерв'ю AgroPolit.com.

«У парламенті є кілька груп політичного впливу, які з різних «причин» не зацікавлені у децентралізації та дерегуляції земельних відносин. Відкритий Держгеокадастр, прозора система моніторингу і чесні аукціони позбавлять багатьох тіньовиків серйозної корупційної земельної ренти. Корупційна рента у вимірах України полягає у тіньовому обробітку близько 10 млн га с/г землі. З цього обсягу землі фактично не сплачуються податки, або дуже мала їх частка. Уся отримана сільськогосподарська продукція з цих 10 мільйонів га землі йде на тіньовий ринок... Тому, безумовно, є частина суб’єктів, незацікавлених у прозорості земельних відносин в Україні та у наведенні у цій сфері законодавчого ладу. От вони і намагаються блокувати всі детінізаційні земельні законопроекти через своїх лобістів та агентів впливу у парламенті», – заявив Лещенко.

Рейтинг аграрних міністрів за роки незалежності України

Нагадаємо, депутат Андрій Богданець заявив, що не можна допустити, щоб великі агрохолдинги отримали у 2021 році мільярди з аграрної держпідтримки.