друкувати


Громади отримають право розпоряджатися державними землями до кінця 2020 року

23 жовтня 2020, 08:30

Голова Держгеокадастру, уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко розповів в інтерв'ю  AgroPolit.com про темпи передавання держземель земель громадам.

За його словами, термін передачі держземель громадам – до кінця 2020 року.

Навіть швидше. Все залежатиме від того, як швидко громади будуть її приймати. Який вигляд це матиме? Голова Держгеокадастру дає доручення територіальним управлінням, а вони напряму працюють з головами громад – реєструють і передають землю. Тобто це бюрократичний процес: що швидше громади відреагують – то швидше перереєструємо. Ми оперативно 100% всієї державної землі передамо народу, тобто громадам. 

Важливий момент: ми передаватимемо землю вже після місцевих виборів новосформованій владі на базі громад, яку обере український народ! Це наша принципова позиція. Паралельно фіналізуємо ухвалення законопроєкту №2194, який пропише правовий статус комунальної землі, врегулює питання земельних аукціонів, випише всі регламентні процедури переважного права та всі інші аспекти правового врегулювання в земельних питаннях», – заявив Роман Лещенко.

Земельний довідник України 2020 — інфографічний навігатор по ринку землі

Детальніше про актуальні земельні питання читайте у матеріалі: Роман Лещенко – про передачу державних земель народу, інвентаризацію, корупцію, детінізацію, безоплатну приватизацію та реформу Держгеокадастру