друкувати


Інвентаризація Держгеокадастру: озвучено 7 висновків земельних процесів та використання держземель

20 жовтня 2020, 09:25

Голова Держгеокадастру, уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко в інтерв'ю Latifundist.com розповів про результати аудиту відомства та озвучив сім висновків земельних процесів та використання держземель. Про це йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

Перший – з 2013 до 2020 року виявлено факт виведення з державної у приватну власність через механізм безоплатної приватизації 700 тис. га землі. Це територія однієї маленької європейської країни.

Другий – проведений технічний аудит виявив, що вся інформаційна земельна база України (земельний кадастр) перебуває на прострочених системах зберігання даних. 

Третій – аудит показав, що перфоменс прем’єра Олексія Гончарука про те, що «За рік ми зробимо ортофотозйомку всій країни і піднімемо літаки в небо!» – виявився лише словами. 

Четвертий – це компанії-одноденки, які виграли тендери на проведення інвентаризації державної землі за заниженими цінами. 

П’ятий – компанія «УкрДГП», яка відповідає за демаркацію та лімітацію кордону, здійснювала ці роботи неналежним чином.

Шостий – нормативна грошова оцінка (НГО) проведена за програмою «Земельна реформа в 2018 році», закінчилася тим, що виділені на це 198 млн грн просто вимили через «Інститут землеустрою» Держгеокадастру.

Сьомий – за кілька тижнів до мого приходу на посаду з ДП «Картографія» на підставні компанії вивели більше ніж 30 млн грн», — зазначив Роман Лещенко.

Земельний довідник України 2020 — інфографічний навігатор по ринку землі

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, у липні Роман Лещенко презентував попередні результати аудиту Держгеокадастру. Презентацію виступу можна подивитися за посиланням.