друкувати


Громадам планують передати п'яту частку державної землі

17 жовтня 2020, 09:08

Громадам планують передати п'яту частку державної землі. Тобто із 10,4 млн га, які були зареєстровані у Держгеокадастрі станом на кінець 2019 року готують до передачі 2 млн га. Про це стало відомо з виступу Володимира Зеленського на земельному форумі. 

«Я підписую указ про заходи щодо передачі земель сільськогосподарського призначення з державної до комунальної власності... Я всіх вітаю! 26 жовтня 2020 року усі громади мають отримати землі в комунальну власність та зможуть використовувати кошти від землекористування для розвитку і добробуту своїх громад. Ми повертаємо землі людям, з центру – на місця. Це логічно і справедливо. Важливо, що закон забороняє продаж земель комунальної власності і це є гарантією, що наступні покоління наших українців залишаються і залишатимуться господарями своєї землі. Місцеве самоврядування отримує понад 2 млн га землі, це дійсно історичний день», – заявив Зеленський. 

Аграрне законодавство

Нагадаємо, голова Держгеокадастру Роман Лещенко написав  соцмережі, що протягом дії в Україні мораторію на продаж землі в Держгеокадастрі недорахувалися 5 млн га землі.