друкувати


Зеленський розповів, скільки землі дістається громадам від держави

16 жовтня 2020, 13:27

Президент України Володимир Зеленський розповів, скільки землі передається у приватну власність. Про це він заявив під час Всеукраїнського земельного форуму. 

«Ми повертаємо землі людям, з центру – на місця. Це логічно і справедливо. Важливо, що закон забороняє продаж земель комунальної власності, тож це є гарантією, що наступні покоління наших українців залишаються і залишатимуться господарями своєї землі. Місцеве самоврядування отримує понад 2 млн га землі, це дійсно історичний день», – сказав Зеленський. 

Нагадаємо, 15 жовтня почав діяти указ президента про передачу державних сільськогосподарських  землі об’єднаним територіальним громадам. 

Земельна реформа в Україні

Водночас, за даними Держгеокадастру за 2019 рік, у власності держави було 10,4 млн га землі. Деталі про це дивіться у земельному інфобуку. 

Земельний довідник України 2020 — інфографічний навігатор по ринку землі

Станом на 2019 рік з 10,4 млн га державної землі: 1,7 млн га – передано ОТГ, 1,6 млн га – передано в оренду, 1,4 млн га – землі запасу, 1,3 млн га – перебувають у постійному користуванні, 0,7 млн га – розташовані на окупованих територіях, 0,6 млн га – у приватній власності.