друкувати


Володимир Зеленський: 26 жовтня 2020 року всі новостворені ОТГ отримають 2 млн га державних сільськогосподарських земель. 

15 жовтня 2020, 17:25

26 жовтня 2020 року всі новостворені ОТГ отримають 2 млн га державних сільськогосподарських земель. Про це заявив сьогодні президент Володимир Зеленський, підписуючи текст відповідного указу.  Нагадаємо, що він називається «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин». 

Його текст дивіться за посиланням.

Земельний довідник України 2020 — інфографічний навігатор по ринку землі

З 26 жовтня 2020 року всі новостворені громади мають отримати змлі в комунальну власність та зможуть використовувати кошти для розвитку й добробуту громад. Ми повертаємо землю людям з центру на місця. Це логічно і, головне, справедливо. Закон забороняє продаж земель комунальної власності. І це є гарантією, що наступні поколоіння наших  українців залишаться господарями своєї землі. Загалом місцеве самоврядування отримає понад 2 млн га землі. Це історичний день», — заявив Володимир Зеленський. 

Нагадаємо, що Держгеокадастр  недорахувався понад 5 млн га землі державної власності із озвучених раніше попередниками 10,5 млн га.