друкувати


Власники молочно-товарних ферм вкладають в одне стійломісце до $10 тис

20 жовтня 2020, 06:09

Власники молочно-товарних ферм вкладають в одне стійломісце до $10 тис. Про це розповіла віцепрезидентка Асоціації виробників молока Ганна Лавренюк

Лавренюк зазначила, що впродовж останніх 10 років власники молочно-товарних ферм інтенсивно вкладають у свій бізнес та отримують якісні результати. 

«Якщо говорити про загальний вал, то його досягли завдяки тому, що у бізнесі залишаються бізнес-орієнтовані молочно-товарні ферми, які за останні 10 років вклали величезні кошти, а це $6-$10 тис. в одне стійломісце, для того, щоб стати ефективнішими. Ці господарства залишаються на ринку і тому не зважаючи на стрімке скорочення поголів’я ми не бачимо аналогічного стрімкого катастрофічного скорочення, яким воно могло бути, у виробництві молока. Більше того, якщо подивитися на  показники першого півріччя 2020 року молочнотоварні ферми забезпечили переробку навіть більшим обсягом молока, ніж у попередньому році 2019», – сказала Лавренюк.

Нагадаємо, Спілка молочних підприємств України та Центр новітніх технологій та інновацій заявили про основні 10 проблем молочної галузі у 2020 році.