друкувати


У Кривому Розі запустили завод з виробництва міндобрив

15 жовтня 2020, 10:17

Компанія «Українські мінеральні добрива» ввела в експлуатацію комплекс з виробництва мінеральних добрив в м. Кривий Ріг. Про це йдеться в повідомленні компанії на сторінці в Facebook.

«Виробничий комплекс з компактування азотно-сірчаних і комплексних добрив, створених на основі сульфату амонію в Кривому Розі почав працювати на повну. Ми інвестували понад $ 11 млн доларів в те, щоб українські аграрії отримали якісний продукт, вироблений в Україні і з української сировини, і вже готові постачати його в будь-який куточок країни», – йдеться в повідомленні.

Завод дозволяє виробляти тверді полікомпонентні добрива, адаптовані до вимог певного регіону, грунту, культури і кліматичних умов. З наступного року завод планує розширити асортимент і збільшити потужності для виробництва вітчизняних добрив третього покоління.

Довідка: у 2018 р стало відомо, що ТОВ «Українські мінеральні добрива» планує перепрофілювати на комплекс із переробки та зберігання мінеральних добрив один із цехів «Криворізького центрального рудоремонтного заводу» (КЦРЗ).

Нагадаємо, що Україна може перейняти досвід Туреччини і знизити свою залежність від імпорту мінеральних добрив,вважаєють експерти.