друкувати


Виробникам крафтових спиртних напоїв уряд хоче спростити процедуру отримання дозвільних документів 

14 жовтня 2020, 08:00

Мінекономіки підтримало ініціативу виробників крафтових спиртних напоїв і запропонувало спростити процедури отримання ними дозвільних документів. Проце повідомляє пресслужба Мінекономіки. 

Повідомляється, що метою проєкту Закону є створення умов для розвитку ринку спиртних напоїв та дистилятів сільськогосподарського походження, а також стимулювання розвитку малого підприємництва у цій сфері. 

Проєктом Закону пропонується:

На сьогодні умови і вартість отримання дозвільних документів однакові як для великих компаній, так і для невеликих виробників, що стримує розвиток малого та середнього бізнесу. Цей проєкт Закону підготовлено на запит бізнесу та є продуктом співпраці з крафтовими виробниками дистилятів та спиртних напоїв», – ідеться у повідомленні. 

Ухвалення цього проєкту Закону дозволить створити правове поле для функціонування ринку дистилятів та спиртних напоїв із урахуванням європейських практик, сприятиме детінізації та розвитку малого підприємництва у цій сфері, а також стимулюватиме переробку сільськогосподарської продукції та створення доданої вартості в Україні.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський підписав указ про День виноградаря та винороба і вважає за необхідне, щоб уряд представив комплекс заходів для розвитку виноградарства.