друкувати


Петрашко не бачить потреби у Міністерстві аграрної політики

13 жовтня 2020, 18:00

Очільник Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України не вважає за необхідне створення в Україні окремого аграрного міністерства і виділення з відомства аграрного спрямування. Про це Ігор Петрашко розповів в інтерв'ю сайту «Українська правда»

«Хтось має виділені міністерства, хто має більше, хтось — менше. Моя особиста думка: ні в якому разі не заперечуючи тезу, що Міністерство аграрної політики може бути, я взагалі не прихильник великої кількості міністерств. У Сполучених Штатах трохи міністерств. У Польщі зараз йде дискусія: там кількість міністерств планують скорочувати для економії бюджетних коштів. Важлива ефективність роботи. У мене є два профільних заступника, які займаються аграрними темами, і я сподіваюся, що аграрії задоволені. Стільки уваги, скільки ми їм приділяємо, їм вистачає», – сказав міністр.

Він зазначив, що особисто не чув від аграріїв, що їм не вистачає МінАПК.

На зустрічах з аграрними асоціаціями, остання з яких була в Кропивницького, таких питань не ставили. Ми можемо сказати, що заклали в бюджет на наступний рік, і просимо істотно збільшити суми компенсації аграріям. Тобто ми повністю виконуємо функцію аграрного міністерства»,  – підкреслив Ігор Петрашко.

Нагадаємо, що праніше повідомлялося, що МЕРТ розділять із Мінагрополітики.