друкувати


Озвучено прізвище кандидата на посаду голови Держпродспоживслужби – подання Петрашка

13 жовтня 2020, 14:22

На голову Держпродспоживслужби міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко рекомендував Кабміну призначити екс\заступницю аграрного міністра, віцепрезидентку AgroGeneration Владиславу Рутицьку-Магалецьку. Це випливає із тексту документа подання, який AgroPolit.com має у своєму розпорядженні.

Цікаво, що кандидатура Рутицької-Магалецької з’явилася на розгляді в МЕРТі тиждень тому. Як розповів наш співрозмовник, знайомий з деталями цього подання, «міністр економіки лобіює її призначення на прохання американських друзів».

Сьогодні вранці у МЕРТі відбулася співбесіда  з трьома основними претендентами на цю посаду. За словами нашого співрозмовника, вона мала суто формальний характер.  

Її призначення сьогодні лобіюють активно. Це видно навіть із того, як у проєкті подання виписали здобутки кандидатки», — наголошує співрозмоник.

Нагадаємо, що конкурс на посаду голови очільника Держпродспоживслужби затягнувся майже на рік, від 24 жовтня 2019 року. А в розпорядженні Кабінету міністрів України №825-р від 8 липня 2020 року передбачено, що голову Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів будуть призначати без проведення конкурсу. Також AgroPolit.com проаналізував, які виклики чекають на нового очільника Держпродспоживслужби, яка уже більш ніж пів року без голови.