друкувати


Для фермерів в областях запрацюють робочі групи з вирішення податкових питань

13 жовтня 2020, 13:00

В Україні вже цього тижня при обласних державних організаціях запрацюють робочі групи з врегулювання проблемних питань при реєстрації фермерами податкових накладних. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки. 

Така ініціатива реалізується за результатами обговорень з аграрними асоціаціями під час засідань робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі.

«Ідея створення робочих груп при ОДА в тому, щоб працювати на випередження. Фермери, зіткнувшись з проблемами в оформленні податкових накладних, матимуть змогу на місцях отримати консультаційну підтримку. Проблематика буде розглянута, зафіксована та додана до розгляду відповідної скарги комісією. Крім того, робочі групи матимуть дораницьку функцію, адже часто помилки допускаються виробниками через незнання. Це гарний інструмент поширення знань і інформації», – зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Наразі відповідні робочі групи сформовані у 17 регіонах при обласних державних адміністраціях. Ще 7 робочих груп – у процесі створення. Вже з 15-го жовтня всі аграрні асоціації зможуть в своїх областях звернутися до таких податкових штабів за консультацією.

Основними завданнями робочих груп з вирішення податкових питань фермерів є:

Нагадаємо, що в Україні почалися масові перевірки фермерських господарств на предмет дотримання ними ліцензійних вимог щодо палива.