друкувати


Тваринникам COVID-19 не дав побудувати ферми на дотації з держбюджету

16 жовтня 2020, 06:01

Тваринникам COVID-19 не дав побудувати ферми на дотації, отримані з держбюджету. Про це розповіла віце-президентка Асоціації виробників молока Ганна Лавренюк. Деталі про це читайте у публікації 10 вимог бізнесу до уряду для реабілітації молочної галузі

«Якщо у минулому році на державне  відшкодування вартості тваринницьких об’єктів у молочному скотарстві подалося 46 об’єктів, то на початку 2020 року близько 60 декларували своє рішення інвестувати у реконструкцію або казали про намір будувати нові комплекси потужністю понад 8 тис. корів.  Однак коронавірус  вніс дуже серйозні корективи. Перші три місяці були особливо відчутними, коли ні будівельні бригади не могли працювати, ні дозвільні документи не можна було оформити, відчули серйозні затримки з доставкою техніки та обладнання», – розповіла Лавренюк.

Нагадаємо, з огляду на різкий спад поголів’я ВРХ та зменшення виробництва молока представники трьох профільних асоціацій підписали меморандум про співпрацю та звернулися до уряду з проханням зробити низку кроків, які зменшать темпи падіння галузі та зупинять експансію закордонного імпорту на ринок України.