друкувати


40% земель Міністерства оборони не внесені до Державного земельного кадастру, – Лещенко

13 жовтня 2020, 09:00

40% із понад 500 тис. га земель Міністерства оборони досі не внесені до Державного земельного кадастру. Про це у facebook написав голова Держгеокадастру Роман Лещенко.

«Землі оборони повинні працювати на підвищення обороноздатності країни, а не на тіньовий ринок. Раніше Держгеокадастр вже оприлюднював факти про те, як на деяких військових полігонах, замість танків, їздять трактори і комбайни, а сама така діяльність завдає збитків державі на сотні мільйонів гривень», – написав Лещенко.

За його словами, однією з причин такої ситуації на землях військових є те, що відомості про 40% із понад 500 тисяч гектарів земель Міністерства оборони досі не внесені до Державного земельного кадастру.

«Після публікації на кадастровій карті інформаційного шару земель Міноборони, ми побачили, що на них є і приватні наділи по 2 гектари, навіть цілі житлові райони. Інвентаризація припинить процес «дерибану» землі Міноборони та покаже, де ще відбулися процеси, які потребують втручання правоохоронних органів», – наголосив він.

Лещенко додав, що бачить  щире прагнення керівництва Міністерства оборони України вивести землі відомства з тіні й тому Держгеокадастр зробить все можливе, щоб допомогти Міністерству в проведенні інвентаризації.

Нагадаємо, що голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко звернувся до народних депутатів з проханням підтримати законопроєкт, що передає державні землі сільськогосподарського призначення в управління ОТГ.