друкувати


Молочний ринок відзвітував про доходи від виробництва у 2020 році

14 жовтня 2020, 06:01

Молочний ринок відзвітував про доходи від виробництва у 2020 році. Про це розповіла  віцепрезидентка Асоціації виробників молока Ганна Лавренюк. Детальніше про це читайте у публікації 10 вимог бізнесу до уряду для реабілітації молочної галузі

За даними аналітиків, падіння дохідності на підприємтсвах становить 1-17%.

«Причому ці 17%, які вказують на високопродуктивні господарства, отаких високопродуктивних, які у нас, доять понад 9 тис. л. на корову і зробили всі необхідні інвестиції на переобладнання своїх ферм лише до 30%. Решта нині балансують на межі лише 1% маржинальності та перебувають перед непростим для себе вибором. На тлі дефіциту динаміка цін на  молочну сировину в Україні висхідна. За прогнозами, середня ціна впродовж року на молочну сировину буде орієнтовно 32-35 євро центів», – сказала Лавренюк.

Нагадаємо, з огляду на різкий спад поголів’я ВРХ та зменшення виробництва молока представники трьох профільних асоціацій підписали меморандум про співпрацю та звернулися до уряду з проханням зробити низку кроків, які зменшать темпи падіння галузі та зупинять експансію закордонного імпорту на ринок України.