друкувати


 «Аграрний фонд» розпочинає форвардні закупівлі зерна врожаю 2021 року

12 жовтня 2020, 18:00

АТ «Аграрний фонд» планує закупити у новому маркетинговому році (МР) 160 тис. т зернових, а саме 150 тис. т пшениці та 10 тис. т жита. За попереднім оцінками, обсяг платежів агровиробникам становитиме близько 500 млн грн. Про це повідомляє пресслужба фонду.  

Повідомляється, що розмір авансового платежу встановлено на рівні 40-80% від загальної вартості поставки за договором, у відповідності до системи оцінки клієнтів.

«Рівень цін осінньої кампанії форвардної програми, виходячи з яких здійснюватиметься передплата за договорами, на зерно пшениці 2-го класу – 5800 грн/т, пшениці 3-го класу – 5600 грн/т, жита 2-го та 3-го класів – 4000 грн/т. Відсоткова ставка за користування коштами попередньої оплати без урахування курсових коливань від 17% до 19%, з урахуванням курсових коливань – 11%», – зазначили у пресслужбі.

Крім того, в межах форвардної прогарами сільгоспвиробники матимуть можливість укласти договори на поставку азотних добрив, вартість яких не перевищуватиме розміру авансового платежу. Таким чином азотні добрива можна не лише придбати, а й обміняти на сільгосппродукцію за ринковими цінами.

АТ «Аграрний фонд» співпрацюватиме з великими агрохолдингами, малими та середніми фермерськими агрогосподарствами, які мають успішний досвід вирощування сільськогосподарських культур, з позитивною кредитною історією та без податкової заборгованості. При цьому є певні вимоги до обсягу мінімальної партії: для пшениці – 100 т, жита – 50 т», – йдеться у повідомленні.

З повним переліком документів, необхідних для укладання договору з АТ «Аграрний фонд», можна ознайомитись у розділі «Форвард 2021»

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що у 2020 році на склади Аграрного фонду за форвардною програмою сільгоспвиробники  поставили 30 тис. т зерна, законтрактовано – 95 тис. т.