друкувати


З Києва рушає зерновоз із насінням для фермерів Бесарабії

12 жовтня 2020, 08:29

Сьогодні, 12 жовтня, Всеукраїнський конгрес фермерів (ВКФ) зерновозом через Київ везтиме посівний матеріал аграріям Бесарабії. Про це повідомив голова ГС ВКФ  Іван Слободяник

«Поки на Одещині бідкаються, а на Грушевського розводять руками, ВКФ везтиме зерно постраждалим від посухи агрогосподарствам Бесарабії. Силами учасників Конгресу ми зібрали понад 100 тонн насіннєвого матеріалу і вирішили нагадати столиці, що ігнорувати певні проблеми не можна. Тому ВКФ зерновозом через Київ везтиме посівний матеріал аграріям Бесарабії. Про посуху, яка триває другий рік поспіль і відчай людей там – ми говорили не раз. Їм обіцяв допомогти президент, уряд не раз відряджав заступників профільного міністра. Але поки суттєвих зрушень не відбулось», – зазначив він.

Аграрії вважають, що Бесарабії загрожує гуманітарна катастрофа і тамтешнім господарствам необхідна допомога – якщо не держави, то таких самих фермерів, як вони.

Повідомляється, що зерновоз приїде об 11-00 12 жовтня 2020 року. Місце: парковка біля Національного комплексу «Експоцентр України».

Серед учасників будуть Іван Слободяник, голова ВКФ; Олександр Пересунько, фермер ФГ «Олександр Пересунько», Кілійський р-н, Одещина.

Зазначається, що збір допомоги все ще триває, фермерам Бесарабії необхідні:

* насіння для посівної,

*паливно-мастильні матеріали,

* добрива.

«Долучитися до підтримки може кожний бажаючий! Детальнішу інформацію щодо акції можливо знайти на сайті ВКФ farmers.org.ua або за телефоном +380 (73) 444 65 75», – йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, що втрати українських аграріїв у 2020 році через посуху оцінюються на рівні 118 млрд грн.