друкувати


Розвиток систем зрошення та дренажу має стати пріоритетним завданням уряду для залучення інвестицій

10 жовтня 2020, 10:07

Розвиток систем зрошення та дренажу для збільшення врожайності с/г культур має стати пріоритетним завданням уряду для залучення інвестицій в АПК. Таку думку висловив Кирило Криволап, виконавчий директор Центра економічного відновлення, радник прем’єр-міністра України в матеріалі AgroPolit.com.

Нагадаємо, уряд готує «Національну економічну стратегію-2030» для України. Уже стартувавали робочі та експертні групи за основними напрямками. Попереду підбір правильних рішень, їх презентація та обговорення.  Економічна стратегія — це ініціатива президента Володимира Зеленського та прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. Координатором її розробки виступає Центр економічного відновлення.

Одним з ключових пунктів стратегії розвитку економіки йде розвиток систем зрошення та дренажу для збільшення врожайності с/г культур.

Сьогодні Україна використовує близько 20%  потенціалу зі зрошення та 10% дренажу. Пріоритетним завданням є створення передумов для інвестицій в системі зрошення та дренажу, в регулюванні законодавства у сфері. Це дозволить збільшити врожайність українських с/г земель та доходи агровиробників», — йдеться в документі

Детальнішу інформацію про стратегію шукайте у матеріалі: «Національна економічна стратегія-2030»: як розвиватимуть агросектор — сектори, податки, держпідтримка, кадрова політика, інновації, зрошення