друкувати


Конкурсант на посаду голови Держпродспоживслужби звернувся до Зеленського

11 жовтня 2020, 07:30

Один із конкурсантів на посаду очільника Держпродспоживслужби Геннадій Супіханов звернувся до президента України Володимира Зеленського. Про це йдеться в інтерв'ю Latifundist.com.

«Володимире Олександровичу, ви прекрасно знаєте про те, що АПК сьогодні — це локомотив економіки, що він дає 40% валютної виручки та в цілому формує потужні економічні тили України. Ви зрушили з мертвої точки земельну реформу, ініціюєте передачу державної землі громадам. Тобто Ви як можете допомагаєте сектору стати міцнішими, вирішуючи питання, які Вашим попередникам здавалися непідйомними брилами. Ми (аграрії) відчуваємо Ваше плече і вдячні Вам за нього. Ми готові і далі тримати економічну оборону своїх кордонів. Але нам важко це робити, якщо в одному з ключових відомств для агросектору вже рік немає голови, арбітра, який тримає порядок на внутрішньому і зовнішньому ринку для всього бізнесу. Я кажу про керівника Держпродспоживслужби.

Будь ласка, зверніть увагу на це питання, запитайте відповідальних за його рішення, чому вже рік триває ця кадрова епопея? Кадрову «перерву» потрібно зупинити, інакше поставимо під загрозу роботу цього локомотива. Також закликаю Вас уважно вивчити законопроект 4142 — в ньому криється загроза для нормального діалогу з нашими міжнародними партнерами. Якщо, не дай Боже, парламент прийме цей документ, ми ризикуємо отримати претензії від наших партнерів і поставити на паузу весь аграрний експорт», — зазначив Геннадій Супіханов.

Повний текст інтерв'ю читайте за посиланням.

Нагадаємо, МЕРТ і досі не оголосило результати кадрового конкурсу на голову Держпродспоживслужби, оголошеного пів року тому. 

Про завдання для нового очільника Держпродспоживслужби читайте у матеріалі за посиланням.

Читайте також: Держпродспоживслужба: рік без керівника та на порозі реорганізації.