друкувати


Конкурси керівних посад Держпродспоживслужби стартують з березня — Лапа

5 лютого 2016, 10:06

В органах, які реорганізуються чи ліквідуються з моменту створення Держпродспоживслужби, працювало приблизно 13,8 тис. людей. Для нової служби постановою КМУ встановлено обмеження на рівні  9,853 тис. кадрів для територіальних органів і 303 особи центральний апарат. Про це в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com розповів перший заступник голови Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

«На першому етапі Держпродспоживслужба складатиметься на 10% із нових працівників. Мене, в першу чергу, цікавить центральний апарат. Ситуацію із  керівним складом територіальних органів лише почали вивчати. Моя позиція: визначаємо обласного керівника, він дає своє бачення розвитку підрозділу чи територіального органу, кадрові пропозиції і ми в центральному апараті їх аналізуємо. Я не шкодую власного часу й спілкуюся майже з усіма людьми, які переходять на службу в центральний аппарат», - говорить Лапа. За його словами, кадрова ситуація дещо краща, ніж очікувалось.

Керівниками територіальних підрозділів на першому етапі призначатимуться виконуючі обов’язки. Але постійно діючі керівники територіальних органів на обласному рівні визначатимуться виключно на конкурсних засадах. Якщо вони захочуть перейти на постійну основу, тоді прямо на конкурс. Конкурси стартують з березня і триватимуть всі весняні місяці.

«Немає часу проводити конкурс для відбору керівників центрального апарату. Інакше Держпродспоживслужбу створюватимемо ще кілька років. На рівні першого заступника, заступника голови, призначення робитиме уряд. Керівників департаментів у більшості випадків призначимо із діючої системи, провівши але із урахуванням консультації із профільними  асоціаціями щодо того, як ті чи інші особистості сприймаються ними», - зазначає він.

AgroPolit.com