друкувати


Названо членів аграрного комітету, які виступили проти передачі державної землі громадам

8 жовтня 2020, 08:40

Вчора, 7 жовтня, на засіданні Комітету з питань аграрної та земельної політики було підтримано до 2-го читання законопроєкт №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». Однак не всі нардепи голосували за документ. Про це AgroPolit.com стало відомо із власних джерел.

Зазначимо, що 11 місяців народні депутати не могли доопрацювати законопроєкт №2194 з урахуванням пропозицій і поправок.

За нашою інформацію, проти законопроєкту проголосували: Артем ЧорноморовСергій Бунін, Олександр Гайду, Артур Герасимов та Микола Кириченко. 

Нагадаємо, відповідний законопроєкт ще у січні 2020 року був зареєстрований у Верховній Раді. Він визначає правила обігу с/г землі в Україні та механізм передачі державної землі за межами населених пунктів громадам.

Раніше голова Держгеокадастру Роман Лещенко закликав уряд прийняти законопроєкт №2194 щодо земельної децентралізації.

Своїм голосуванням «за» законопроєкт №2194 народні депутати нарешті можуть зробити крок, на який, попри щедрі обіцянки, так і не спромоглися попередні скликання парламенту та два десятки урядів. Це відкриє шлях для повернення громадам земель поза межами населених пунктів», – вважає Роман Лещенко.

Також повідомлялося, що передача земель органам місцевого самоврядування стане тренуванням для фермерів із запуску відкритого ринку с/г земель. Про це читайте у блозі за посиланням.