друкувати


Передача землі за межами населених пунктів органам місцевого самоврядування матиме політичні наслідки

8 жовтня 2020, 08:10

Передача землі за межами населених пунктів органам місцевого самоврядування матиме політичні наслідки. Про це у своєму блозі на AgroPolit.com заявив засновник і керівник онлайн-сервісу Feodal.online Андрій Дем’янович.

Нагадаємо, відповідний законопроєкт ще у січні 2020 року був зареєстрований у Верховній Раді. Йдеться про законопроєкт №2194, який передбачає передачу земель державної власності за межами населених пунктів у власність територіальним громадам.

Земельний довідник України 2020 — інфографічний навігатор по ринку землі

«Якщо зараз буде прийняте рішення парламентом і Держгеокадастром, а швидше за все, так і буде, про передачу прав розпорядження землями за межами населеного пункту органам місцевого самоврядування, то, я впевнений, у процес тут же буде замішана політика і, відповідно, почнеться активний розподіл земель державної власності на ОСГ. Слід зазначити, що за даними МЕРТу за час дії мораторію на продаж землі більш ніж 3 млн га були виведені з державної власності. Найбільше сільськогосподарських угідь обробляється у Одеській, Запорізькій та Харківській областях – понад 2,2 млн га. Найменше земель у розпорядженні жителів Закарпатської та Чернівецької областей, менше за 500 тис. га», – заявив Дем'янович.

Детальніше про це читайте у матеріалі: Передача земель органам місцевого самоврядування стане тренуванням для фермерів із запуску відкритого ринку с/г земель