друкувати


ЄС допомагає Україні покращити безпечність харчових продуктів ― прес-служба

21 липня 2016, 18:43

Цикл семінарів для операторів ринку харчових продуктів, що проводилися Проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» разом із Міністерством аграрної політики та продовольства України, успішно завершено. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Майже 1500 операторів ринку харчових продуктів стали учасниками семінарів «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах HACCP», які пройшли в кожній області України.

На семінарах учасників ознайомили з вимогами нового харчового законодавства та розповіли як правильно провести необхідну реорганізації підприємств, щоб до вересня 2016 р., як того вимагає новий закон, впровадити програми ― передумови системи НАССР, а до вересня 2017 р. ― самі процедури, засновані на принципах НАССР (принципи НАССР означають ідентифікацію, оцінку та контроль небезпечних факторів, які є визначальними для безпечності харчових продуктів). Адже тепер, відповідно до нового, гармонізованого з європейським, законодавства саме оператори ринку несуть відповідальність за безпечність харчових продуктів.

«Європейський Союз усіляко допомагає Україні покращити безпечність харчових продуктів. Ми щойно завершили проведення 24 семінарів для операторів ринку харчових продуктів. Перед цим провели півторарічну навчальну програму для інспекторів Держпродспоживслужби: навчали їх як правильно перевіряти ефективність впровадження операторами ринку харчових продуктів процедур, заснованих на принципах НАССР. Така допомога ЄС дає можливість українським виробникам виходити на європейський та світовий ринки, а українським споживачам – вживати не тільки смачну, а й безпечну їжу», ― зазначив керівник Проекту ЄС Тоні Віл.