друкувати


Ситуація на заводах ДП «Укрспирт» є дуже важкою, оскільки ці заводи доводили до банкрутства

9 жовтня 2020, 07:04

Ситуація на заводах ДП «Укрспирт» є дуже важкою, оскільки багато років поспіль невмілим керуванням ці заводи доводили до банкрутства. Про це заявив депутат «Слуги народу», голова міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатська аграрна рада» Андрій Богданець в інтерв'ю AgroPolit.com.

Я, як голова робочої групи з розробки пропозицій щодо поетапної приватизації спиртової галузі, найближчим часом планую провести зміни у складі комісії. Йдеться про склад цієї комісії – він зміниться й оновиться. На цій посаді я планую здійснити два першочергових завдання. Перше – ситуація на заводах ДП «Укрспирт» є дуже важкою, оскільки багато років поспіль невмілим керуванням ці заводи доводили до банкрутства. Ми силами комісії хочемо привести це до ладу – передати спиртзаводи до Фонду держмайна, щоб потім їх приватизовували за ринковою вартістю, а бюджет країни наповнювався. Це також дасть можливість створити додаткові робочі місця. Адже власники не будуть зацікавлені у занепаді свого бізнесу. Саме тому я виступаю за якнайшвидшу приватизацію спиртзаводів. Першочергове завдання цієї комісії – вивчити економічну складову роботи усіх державних спиртзаводів з виробництва харчового спирту. Для цього, зокрема, плануємо викликати директорів цих підприємств для вивчення ситуації щодо рентабельності заводів. Робота буде відбуватися нон-стоп. Друге завдання – перевірити, як відбувається контроль видачі ліцензій бізнесу, який хоче виробляти спирт. Це ті завдання, які необхідно виконати вже зараз, адже проблемні питання будуть виникати постійно», – пояснив Богданець.

Детальніше про це читайте у матеріалі: Не можна допустити, аби великі агрохолдинги отримали у 2021 році мільярди з аграрної держпідтримки