друкувати


Депутат «Слуги Народу» виступає проти дерибану держпідтримки на користь агрохолдингів

3 жовтня 2020, 08:02

Депутат «Слуги Народу», голова міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатська аграрна рада» Андрій Богданець виступає проти дерибану держпідтримки-2021 на користь агрохолдингів. Про це він заявив в інтерв'ю AgroPolit.com.

За його словами, для запровадження нових програм держпідтримки на 2021 рік необхідно близько 8,4 млрд грн. Це дозволить запустити дуже важливі програми, зокрема, здешевлення страхових платежів за договорами страхування сільськогосподарських культур від ризиків загибелі, фінансову підтримку громадян для закупівлі земельних ділянок сільськогосподарського призначення, адже у нас відкривається ринок землі. 

Також ми не повинні забувати про програми підтримки фермерів. Основний фокус держпідтримки агросектору на 2021 рік має бути направлений на малих і середніх виробників, які дійсно потребують цієї допомоги. Саме на них слід спрямувати увагу. Минулими роками всі спостерігали, як великі агрохолдинги отримували держпідтримку на мільярди гривень. Не можна допустити, аби великі агрохолдинги отримали у 2021 році мільярди з аграрної держпідтримки. Повторення такої ситуації не можна допустити», – заявив Богданець.

 

Детальныше про це читайте у матеріалі: Не можна допустити, аби великі агрохолдинги отримали у 2021 році мільярди з аграрної держпідтримки