друкувати


Пільги щодо земельного податку не звільняють від звітування, — ДПС

2 жовтня 2020, 13:00

Норми ПКУ не передбачають звільнення від обов'язку подавати податкові декларації за земельні ділянки, з яких земельний податок не справляють через застосування податкових пільг. Суми пільг слід відобразити у податковій декларації. Про це повідомляє buh.ligazakon.net.

«Суб'єкт господарювання, який не сплачує податки та збори у зв'язку з податковими пільгами, веде облік сум таких пільг та відображає інформацію про них у податковій звітності, яку подає контролюючому органу у строки, встановлені ПКУ (п. 2 Порядку № 1233). Тому не звільняють від подання податкових декларацій з плати за землю юросіб, які мають право на пільги щодо сплати земельного податку або мають земельні ділянки, що не підлягають оподаткуванню», – ідеться роз’ясненні нормативного акту.

Нагадаємо, що фермери та власники невеликих агрогосподарств закликають народних депутатів прийняти законопроєкт №3131-д, спрямований на детінізацію агропромислового комплексу. Цей закон пропонує встановлення мінімальної суми податків, яку має заплатити орендар або власник землі — поставлене податкове зобов'язання (ППЗ).