друкувати


Поголів'я ВРХ на підприємствах скоротилося у 20 разів за час незалежності

1 жовтня 2020, 17:00

В Україні поголів'я великої рогатої худоби в секторі сільськогосподарських підприємств у 2020 році, порівняно з 1991 роком, скоротилося у 20 разів. Про це у facebook написав головний редактор журналу «Економіст» Василь Голян. 

«Аграрна трагедія України – це наслідок відсутності національної аграрної політики, що спостерігається в останні роки. Свідченням чого є те, що в парламенті минулого скликання довгий час не було керівника профільного комітету, не було довгий час і керівника профільного міністерства. Нинішня влада пішла ще далі – ліквідувала профільне міністерство. Аграрна трагедія України – це скорочення поголів'я великої рогатої худоби в секторі сільськогосподарських підприємств у 2020 році порівняно з 1991 роком у 20 разів, в секторі господарств населення – у 1,7 рази», – написав він.

За його словами, при цьому законопроект №3656, який лобіюється у Верховній Раді, створить податкові пільги для імпорту сільськогосподарської сировини.

При цьому реальних кроків для підтримки сільськогосподарських товаровиробників, які спеціалізуються на вирощуванні великої рогатої худоби, особливо в секторі фермерських та особистих господарств, по великому рахунку не зроблено», – додав Голян.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що в Україні щороку зникає на третину більше корів.