друкувати


Україна готова розширювати двосторонню торгівлю з КНР, – Зеленський

1 жовтня 2020, 16:00

Україна готова працювати над пошуком можливості розширення двосторонньої торгівлі з КНР. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю інформагентству «Сіньхуа». Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

«Ми готові працювати над пошуком нових можливостей для подальшого розширення двосторонньої торгівлі та економічної співпраці у межах комісії зі співробітництва між урядами наших країн», – наголосив Зеленський.

Також він підкреслив, що Україна має значний потенціал для співпраці з КНР у різних сферах, співмірний або навіть більший, ніж у багатьох інших східноєвропейських країн.

«Маємо спільно попрацювати над виробленням нової стратегії, нового бачення, нових точок зростання. Впевнений, що реалізації цього сприятиме чергове засідання комісії зі співробітництва між урядом України та урядом КНР, над організацією якого активно працюють обидві сторони. Аналіз нинішнього стану співпраці, спільне формування нового порядку денного і є основними завданнями цього двостороннього органу», – додав Зеленський.

Нагадаємо, що товарообіг між Україною та Китаєм склав $12,8 млрд.

Також озвучено подальший план на 10 років співпраці Китаю та України.

Перший заступник керівника Всеукраїнської асоціації громад Іван Фурсенко вважає, що  політичний діалог із КНР уже не такий динамічний, як у 2010-2014 рр. Співпраця перебуває у майже замороженому стані, знизились обсяги торговельно-економічної співпраці, поменшало інвестицій.