друкувати


Кабміну запропонували змінити перелік внутрішніх водних шляхів з категорії судноплавних

30 вересня 2020, 17:29

Сьогодні на засіданні Кабінету міністрів України було запропоновано змінити перелік внутрішніх водних шляхів з категорії судноплавних. Про це ідеться у проєкті постанови
 
Документ розроблено з метою закріплення в законодавстві безпечних для судноплавства гарантованих габаритів суднового ходу внутрішніх водних шляхів України, які належать до міжнародних внутрішніх водних шляхів категорії Е.

Повідомляється, що це дасть змогу чітко визначити параметри експлуатаційного днопоглиблення або збільшення габаритів суднового ходу, а також актуалізувати параметри гідротехнічних споруд морських судноплавних шляхів.

«Зокрема, проєктом акту пропонується винести в окремий розділ ділянки річкових шляхів України, що включено до УМВШ (указ Кабінету міністрів про приєднання України до Європейської угоди про найважливіші внутрішні шляхи міжнародного значення, – ред.) як елементи мережі водних шляхів категорії Е (Е40, Е40-01, Е-40-04, Е40-03, частину Е80)»,– ідеться у проекті постанови.

Пропозиція стосується таких ділянок:

Нагадаємо, що відповідно до Програми дій уряду, до 2025 року обсяг вантажоперевезень річками України  має зрости до 20 млн т.