друкувати


Дніпро зарибили понад 9 тоннами цінних видів риби, – Держрибагентство

30 вересня 2020, 14:00

24 вересня 2020 року за рахунок державного бюджету відбулося зариблення пониззя річки Дніпро. Про це повідомляє пресслужба Держрибагентства.

«У м. Гола Пристань Херсонської області до водойми випустили 337 984 екз. (9 416 кг) водних біоресурсів: товстолоб – 199 350 екз., короп – 94 688 екз. та білий амур – 43 943 екз. Вага одного екземпляра малька становила близько 30 грамів», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зарибок вирощено державною установою «Херсонський виробничо-експериментальний завод з розведення молоді частикових риб». Контроль за процесом зариблення та охорону місць вселення водних біоресурсів здійснювали спеціалісти управління Державного агентства рибного господарства у Херсонській області.

«Зариблення – один із пріоритетних напрямів Держрибагентства, який є важливою складовою розвитку рибної галузі. Випуск молоді цінних промислових видів риби проводиться з метою підтримки водних екосистем та збільшення кількості представників іхтіофауни у річці Дніпро. Крім того, товстолоб і білий амур є природними біомеліораторами. Вони очищають водойми від зайвого фітопланктону та надлишку рослинності, а це, в свою чергу, перешкоджає цвітінню води і заростанню акваторії», – зазначив т.в.о. голови Держрибагентства Олег Баздуганов.

Нагадаємо, що названо причини масового мору риби у водоймах України.