друкувати


Експорт української молочної продукції зменшився на 20 %

8 жовтня 2020, 10:10

Експорт української молочної продукції зменшився на 20%. Про це заявив голова спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський під час проведення «Всеукраїнського молочного форуму-2020», повідомляє AgroPolit.com.

«Україна на зовнішніх ринках натуральних молочних продуктів почувається не дуже добре. У нас зменшився експорт на 20% у порівнянні з минулим роком (за аналогічний період). І показники експорту далі будуть зменшуватися через дефіцит молока. Якщо раніше експорт здійснювався і у нас були залишки 800 тис. т за рахунок надходження молока від населення у весняно-літній період, то зараз ми не маємо молока від населення і той надлишок, який використовувався для експорту – його немає. Тому у нас відсутні перспективи бути конкурентоспроможними на зовнішніх ринках. Ми може скласти конкуренцію лише за умови, що будемо виробляти продукцію з додатковою вартістю. Хоча, сьогодні продаючи такі продукти як сухе молоко і масло – ми неконкурентоспроможні на європейських ринках», – заявив Чагаровський.

Нагадаємо, уряд просить у ЄС про збільшення експорту молока на Захід

Детальніше про стан експорту молочної продукції читайте у матеріалі: Молочна галузь України та її майбутнє через 10 років: проблеми, національна програма розвитку та державна підтримка